• 3. November kl. 20:00
  • Arena Assens

Fra regnormenes liv

en kamp om kunst og kærlighed

Et eminent drama får nyt liv i Folketeatrets begavede og gennemreflekterede opsætning med Ole Lemmeke som H.C. Andersen i gnistrende samspil med Ellen Hillingsø som fru Heiberg. Kvartetten fuldendes af Michael Moritzen og Lisbeth Lundquist.

Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde.

Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.

Selvom denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel, skaldet gamling, bliver mødet mellem de to skyggebørn, Hans Christian og Johanne, uforglemmeligt, og det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer.

Fra regnormenes liv blev kåret som Årets Forestilling i sæson 2021/2022 af CPH Culture

Instruktør: Kasper Wilton
Medvirkende: Ellen Hillingsø, Ole Lemmeke, Michael Moritzen og Lisbet Lundquist
Manuskript: P. O. Enquist
Scenografi: Kim Witzel
Kostumedesign: Line Bech
Producent: Folketeatret

Billetpris: Børn/unge: 125 kr. Voksne: 295 kr.

Tag en ung gratis med i teater – hver voksenbillet købt til denne forestilling giver ret til en gratis ungdomsbillet.