Den poetiske raptus – tirsdag d. 15. november kl. 20 i Arena Assens

– 300-året for dansk teater

Den 25. september 1722 havde Den politiske kandestøber premiere på det nu hedengangne teater i Lille Grønnegade – for første gang blev der opført professionelt teater på dansk og ovenikøbet en komedie. Ludvig Holberg var forfatteren bag denne revolution af det danske teater, og det var blot én af 17 komedier, han skrev i starten af 1720’erne. Før 1722 blev professionelt teater i Danmark oftest spillet på fransk, tysk eller italiensk, og det var primært for de kongelige og adelige. Med teaterstykker skrevet og opført på dansk blev teatret pludseligt folkeligt.

Den poetiske raptus handler om kampen for at spille teater på dansk og for at spille komedier. Vi møder bl.a. Ludvig Holberg, teaterchefen Montaigu og hans frue, suffløren Rasmus og andre tidstypiske karakterer.
Ernst Bruun Olsens teaterstykke fra 1976 er et fermt og vitalt portræt af vores største teatermand, Holberg, og hans samtid, og om kunsten og kulturens svære, men nødvendige rolle i samfundet.

Instruktør: Geir Sveaass
Medvirkende: Anders Juul, Tom Jensen, Marie Louise Wille, Jesper Riefensthal, Simon Kongsted, Jeppe Marling m.fl. Manuskript: Ernst Bruun Olsen
Scenografi: Marianne Nilsson
Producent: Folketeatret

Billetpris: Børn/unge: 125 kr. Voksne: 295 kr.
Husk – til denne forestilling: én gratis ungdomsbillet ved køb af voksenbillet.