Heksejagt – 22.10. kl. 20 i Haarby Kirke

– en sand historie om 1600-tallets hekseafbrændigner

Heksejagt er inspireret af sandfærdige fortællinger om en tid, hvor alt blev forklaret med magi, troen på Guds vilje og Djævelens fristelser.

En tid hvor kloge kvinder og fattige tiggere blev jagtet som troldfolk, og hvor mandens syndige drømme om hunkønnet blev forklaret med hekseri.

En tid hvor troen på Gud og Djævelen blandede sig med en ældgammel tro på, at sort og hvid magi afgør ens lykke eller ulykke:

– En kvinde fejer foran sin dør. Støvet lander hos naboen, og da han malker sin ko, er mælken tynd.
– En sigøjnertiggerske vinker til bonden, og hjulet på hans hestevogn falder af.
– En kælling pisser i en gårdport, og syv år efter dør gårdens køer.
Trolddom! De bliver alle brændt på bålet.

“Skuespilleren og fortælleren André Andersen når i den grad ud til sit publikum.
Med sit umiddelbare smil, der åbner for tilskuerens nysgerrighed. Med psykologisk tæft for de sorte sider af tilværelsen formår han at fortælle om den onde gods-ejer og om Kong Christian IV, der vågner op badet i sved, og om, hvordan bålene lugtede af brændt kød, så man nærmest føler, at man er der selv”, skrevTeateravisen.dk i sin anmeldelse.

Det er oplagt at spille forestillingen i et kirkerum. Især hvis vi skruer tiden tilbage til 1600-tallet, hvor kirkerne spillede en helt anden rolle. Så det gør vi – i samarbejde med præster og menigheds-råd ved Haarby Kirke arrangerer vi denne unikke, spændende og anderledes teateroplevelse.

Af og med:
André Andersen
Konsulent:
Vigga Bro
Scenograf:
Nikolaj Heiselberg Trap
Producent:
André Andersen Solo

Billetpris: 150 kr.