Gullaschbaronen – 14.11. kl. 20 i Vissenbjerghus

– en satirisk kabaret om en nyrig families dans om guldkalven

Begrebet gullaschbaroner opstod under første verdenskrig, da driftige forretningsfolk tjente store summer på at lave gullasch til den tyske hær. Penge, som de nyrige ofte brugte til spekulation på børsen, til ekstravagante fester og store paladser. Formuer blev vundet, og ligeså mange blev tabt.

Forestillingen Gullaschbaronen er inspireret af disse skandaler, som blandt andet var medvirkende til Landmandsbankens krak i 1922, men den trækker også tråde til nutiden, til finanskrisen for 10 år siden og skandalen omkring Danske Bank.

Grådighed og manglende moralsk kompas sættes i scene i en stram og skarp musikalsk form.

Osvald Helmuths berømte Familieportrætter går som en rød tråd gennem hele forestillingen. Nævnes skal også Frederik Jensens Gullaschvise og Preben Uglebjergs Gyngerne og Karrusellerne med ny tekst af Rasmus Krogsgaard.

Rollerne som Gullaschbaronen og hans lurvede familie spilles alle af Hans Dueholm akkompagneret af pianisten Allan Dahl Hansen, som begge er kendt af mange fra Figaros’ meget musikalske og meget morsomme forestillinger i Industrien og de sidste par år i Arena Assens.

Instruktører og medvirkende:
Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen
Forfatter og scenograf:
Hans Dueholm
Kostumer:
Nathalie Meldgård
Producent:
Figaros

Billetpris: 150 kr.

Køb også teatermenu