Asta – torsdag d. 6. oktober 2022 kl. 20 i Bio, Damgade, Assens

– den stumme verdensstjerne

Blev aflyst to gange på en uge – både d. 6. oktober og den erstatningsdato, vi havde fået 10 dage senere. Øv.

Asta Nielsen er en kvinde, der med visioner og kompromisløshed ender som en af verdens største filmskuespillerinder. Hendes fortælling er i sig selv imponerende og er kendetegnet ved en opstigning fra fattige kår til skuespillerinde på Det Kongelige Teater og videre til verdensberømmelsens glitrende tinder.

Asta Nielsens liv er dog meget mere end en tabloidhistorie om en international stjerne og tidens største sexsymbol. I sine film præsenterer ”Die Asta” verden for en ny kvindeskikkelse, der er sig sit køn og sin seksualitet bevidst. Hos Asta er kvinderne de udadreagerende, de temperamentsfulde og ambitiøse, alt imens mændene tumler forfjamskede rundt for at finde deres rolle i verden. Det var samfundssatire og kønsdebat i et helt nyt formsprog og medie. Og folk elskede det!

Asta når at indspille omkring 75 film og inviteres til te hos Hitler og Goebbels, der mener, at hun kan motivere og kommunikere til folket som ingen anden. Men hun afslår deres tilbud, for Asta vil ikke dikteres noget af nogen – og slet ikke af mænd.

Forestillingen spilles i den gamle biografsal i Damgade. Den er fra 1928, og film med Die Asta har med stor sandsynlighed været vist her i de første år.

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Medvirkende: Nanna Cecilie Bang, Rolf Hansen, Janus Elsig og Karen Duelund Guastavino
Manuskript: Julie Petrine Glargaard
Producent: Det Flydende Teater

Billetpris: Børn/unge: 125 kr. Voksne: 170 kr.