Den Gerrige – 06.10. kl. 20 i Arena Assens

– klassisk komedie om nærighed og kærlighed

Den gerrige Harpagon er en gnier af værste slags. Han elsker sine penge højere end sine børn og er altid bange for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en pengekiste gravet ned i haven. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare: “Hvorfor gå med paryk, når ens eget hår gror ganske gratis”.

Hans søn, Cléante, er forelsket i Mariane, som Harpagon tror er fattig og billig i drift, og derfor selv vil have som hustru. Datteren, Elise, elsker Valére, som holder sin formue hemmelig, mens han – for at være nær Elise – gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal – uden medgift – giftes med en rig, gammel mand, og Cléante er lovet bort til en rig enke.

Så er scenen sat for en morsom forviklingskomedie. De to søskende allierer sig med deres tjenere og giftekniven Frasine for at blive gift med dem, de elsker. For i en ægte komedie bliver de rette gift med hinanden.

Harpagon forbliver gift med sine penge; han tager ikke ved lære og må derfor gøres til grin til glæde for alle, der elsker en god komedie.

Instruktion og bearbejdelse: Geir Sveaass
Medvirkende:
Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Kristian Boland, Alexander Mayah Larsen,
Jacob Weble, Mathilde Passer, Mads Reuther, Troels Malling og Sofia Cukic.
Scenograf: Marianne Nielsson
Koreograf: Jeanette Binderup-Schultz
Forfatter: Moliére
Producent: Folketeatret

Billetpris: 275 kr.