Elverhøj – men tonen er lav i Arena Assens. Ny dato: d. 06.11. kl. 16 og 20

– en festforestilling med kongelig komik

Forestillingen er flyttet fra 19. marts til nu 6. november pga. Coronaepidemien.

Når Figaros går på scenen, er vi som altid garanteret en aften med komisk opera og musikalsk stand up af høj kvalitet. Vi får denne gang fornøjelsen af en festlig og kreativt opdateret udgave af nationalskuespillet Elverhøj, som Kong Frederik VI bestilte til sin yngste datters bryllup i 1828.

Handlingen er stort set som i det klassiske skuespil med myten om Elverkongens rige som et centralt omdrejnings-punkt.

Den lokale greve har for egen vindings skyld forbyttet to spædbørn, så adelsfødte Elisabeth Munk vokser op som fattig bondepige, og den bondefødte Agnete opdrages som jomfru Munk på Højstrup Gods.

Bondepigen møder en dag ridder Ebbesen på elverhøjen, og de forelsker sig. Ebbesen skal dog, på kongens befaling, giftes med jomfru Munk.

Dette kærlighedsdrama skal selvfølgelig løses, og her har en navnkundig og mere nutidig forbryderbande endnu en gang en plan.

Tag venligst selv lommetørklæder med til denne aften med risiko for latterkramper, grineflip og trillende tårer. Der spilles, danses og synges efter alle kunstens regler i dette festfyrværkeri af en komedie – ”Iacta alea est!” (som Kong Christian IV i stykket citerer Caesar).

Instruktion og medvirkende:
Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen
Forfatter:
Johan Ludvig Heiberg
Musik:
Friedrich Kuhlau m.fl.
Bearbejdelse:
Kjærulff, Dueholm og Krogsgaard
Kostumer:
Nathalie Meldgaard
Scenograf:
Hans Dueholm
Producent:
Figaros

Billetpris: 275 kr.