Adressaten ubekendt – 27.09. kl. 20 i Arena Assens

– en danmarkspremiere med Søren Sætter-Lassen og Emmyvindende Lars Mikkelsen

Oplev to af dansk teaters største stjerner i Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker fra 1938.

I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner, Max og Martin, der sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten.

I Tyskland begynder Martin langsomt at blive tiltrukket af Førerens propaganda, og brevvekslingen tager en mere ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland, og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. En advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden om de små skridt, der kan føre til menneskelig tragedie og katastrofe.

Eftertanke/samtale i salen:
Denne fortælling er evigt aktuel, og til anden ”akt” har historikerne Bo Lidegaard og Christoffer Emil Bruun forberedt en samtale i salen, hvor publikum kommer til orde med deres refleksioner og eftertanker.
Christoffer Emil Bruun sty-rer samtalen, hvor også de to skuespillere deltager.
Hvordan stod Danmark over for den totalitære trussel i 30’erne, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler mod det demokrati, vi ikke længere kan tage for givet? Heller ikke i Europa.

Se trailer til forestillingen her

Instruktør:
Thomas Bendixen
Medvirkende:
Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen
Moderator:  
Christoffer Emil Bruun
Scenografi og kostumer: 
Jonas Fly
Videodesigner:
Jakob Thorbek
Oversætter:
Per Vadmand
Forfatter:
Kathrine Kressmann Taylor
Producent:
Det Kongelige Teater

 Billetpris: 275 kr.