Vals – 6.3. kl. 20 i Arena Assens

Vals_2sp– en humoristisk og billedrig moderne danseforestilling

Koreografer: Marcos Morau og Stephen Shropshire
Dansere: Dansk Danseteaters internationale dansere
Kunstnerisk leder: Tim Rushton
Komponister:
Sibelius og Strauss
Producent: Dansk Danseteater

Billetpris: 225 kr.

 Trailere, interviews mv. her

”Vals” er dobbeltforestillingens titel og samtidig navnet på aftenens første værk af den spanske multikunstner og fremadstormende koreograf Marcos Morau (skaber og kunstnerisk leder af kompagniet La Veronal i Spa-nien). Med ”Vals” ønsker Morau at dykke ned i den klassiske musik og udfordre nogle af de største valse i historien – hele vejen fra Tjajkovskij til Strauss. Morau er optaget af at skabe nysgerrige, tværæstetiske værker, som forener dans, teater, film, malerkunst, litteratur osv. i et underholdende dansesprog, gerne med et twist af ironi.

Den amerikanske koreograf Stephen Shropshire, tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans i Holland, står for anden del af aftenens forestilling. Han er modsat Morau mere optaget af det konceptuelle, matematiske og dansetekniske koreografiarbejde. Med sit kraftfulde bevægelsessprog ønsker Shropshire i dette helt nye værk at udforske menneskets eksistentielle grundvilkår: Ensomhed og fællesskab.

”Vals” er således en dobbeltforestilling skabt af to internationale stjernekoreografer inden for den moderne dans. Den ene med afsæt i et teatralsk, dramatisk udtryk, og den anden med et langt mere konceptuelt trinsprog.

Forestillingen spilles med støtte fra Statens Kunstfonds Garantiordning.