Den Politiske Kandestøber – 31.3. kl. 20 i Arena Assens

Den politiske kannest2sp– en klassisk og stadig aktuel komedie af Ludvig Holberg

Instruktør: Søren Iversen
Medvirkende: Henrik Koefoed, Mette Horn, Christiane Gjellerup Koch, Søren Hauch-Fausbøll, Kristian Holm Joensen, Jesper Riefensthal,
Sonja Oppenhagen, Torben Zeller, Sofie Alhøj og Mathias Sprogøe Fletting
Scenograf: Stine Martinsen
Forfatter: Ludvig Holberg
Producent:
Folketeatret

Billetpris: 275 kr.

 

”Den politiske kandestøber” er satire til tiden – skrevet i 1722 og sat under ny lup i 2016/17: Holberg spejler den danske folkesjæl i en politisk komedie fuld af gakkede scenarier, bondske konflikter og spraglede karakterer. Hvis Holberg havde levet i dag, havde han ganske givet fundet inspiration i de aktuelle, politiske kulører og personsager.
Henrik Koefoed er kandestøberen, der hellere vil være politiker. I stedet for at passe sit arbejde og sin familie, sidder han på kroen med en håndfuld ligesindede, der nok mener at vide, hvad der betyder noget for dansken. Kandestøberen læser også aviser og politiske håndbøger, så han er godt underrettet om indenrigs- og udenrigssager. Da det kommer den herskende magt for øre, at kandestøberen smeder politiske rænker, føler den sig truet: Den mand skal standses! Så han udnævnes – på skrømt – til borgmester og overdænges med politiske sager, som han ingen forudsætning har for at håndtere. Han vikles ind i et virvar af forklaringer og bortforklaringer, bilag, afsløringer og lokumsaftaler, der ikke holder vand i byretten.
Alt imens slider hans frue med at lære kunsten at omgås byens andre fine fruer, og hun har lige fået smag for at være fornem, da læsset vælter for hendes mand.

Det stærke hold af dygtige og komiske skuespillere bag forrige sæsons succesfulde version af “Den Stundesløse” er atter samlet.