Hunden er rask – 20.11. kl. 20 i Industrien, Aarup

Hunden er rask– en monolog med stor galgenhumor og livsklogskab

Instruktør: Kamilla Wargo Brekling
Medvirkende: Pia Rosenbaum
Forfatter: Sonja Vesterholt
Producent: Folketeatret

Forventet varighed: 1 time og 30 minutter. Ingen pause

Monologen er baseret på bogen ”Hunden er rask – Fortællinger fra mit liv i Sovjet” af Sonja Vesterholt.
Sonja Vesterholt blev født i Leningrad, nu Skt. Petersborg, i 1945. Hendes opvækst i Sovjet var præget af KGBs evindelige tilstedeværelse, lange køer, små rationer og store følelser.
Som ung kvinde mødte Sonja danskeren Ole Vesterholt, der studerede i det daværende USSR. I 1970 flyttede hun til København.
I “Hunden er rask” kommer man tæt på en barsk og absurd hverdag i Sovjetunionen – fortalt med en veludviklet sans for det komiske i tragedien og en klar afstand til Sovjet. Bogens titel er hentet fra en surrealistisk begivenhed: Sonja bliver bidt af en hund på en ferie og får utallige smertefulde indsprøjtninger mod hundegalskab, da hun kommer hjem til Leningrad. Det stopper, da der kommer et telegram fra feriestedet, hvor der står: Hunden er rask! – altså ingen grund til flere indsprøjtninger. Sonja og hendes mor forhøres prompte af den hemmelige tjeneste, for hvad kan denne kodede besked mon betyde?
Anmeldelser:
★★★★★
Tankevækkende, bevægende og ofte absurd humoristiske fortællinger om 25 års liv i Sovjet. Morsom, sørgelig og brutalt insisterende.
Det gakkede, uforståelige og vanvittige i Sovjetunionen beskriver Sonja med
en vidunderlig køligt underspillet humor. Se den, græd og grin sammen med hende.

En barsk, men også en hjertevarm og uhyre menneskelig teateroplevelse.